Hespedamse  Tramweg  Maatschappij

 
UPDATE .............26-1-2012
Huisjes in aanbouw

 

 

Het is jaren geleden dat ik een huisje heb gebouwd. Vond het weer eens tijd. Dit huisje is er één van Artitec. Van dit huisje maak ik er twee. Het huisje rechts wordt een bakkerswinkel.

Het huisje links is een woonhuis.


 

Het steegje met bakkersbakfiets.

Nu is het moment aangebroken om de penselen ter hand te nemen!

 

 

.

 

De huisjes moeten nog verouderd worden.
Eerst moeten gas en licht nog worden aangesloten, de ramen geplaatst en niet te vergeten, de inrichting. Daarna kan de bakker en zijn gevolg het pand betrekken om vervolgens "zoete broodjes" te bakken!

 
 

Zo........de huisjes zijn klaar en bewoond. Naast de bakkerswinkel komt nog een theetuin.
 

 

Schilderen doe je bij daglicht, "anders krijg je strepen",zei mijn moeder altijd. Vandaar deze foto van de theetuin in wording bij daglicht. De grote boom is omgezaagd en afgevoerd. Daarna grind gestort. Timmerlui hebben de schutting gemaakt en de schilders zijn druk in de weer om deze "huisbazengroen" te schilderen !! Het hek wordt tevens aangepakt. Die twee banken komen uit het park (gejat.....moet kunnen!!!)
Officieel is de theetuin nog niet geopend. De tafels en stoelen ontbreken nog. Ze zijn wel besteld bij een bekende Zweedse firma en worden als bouwpakketten geleverd. Maar, de ober is al aangenomen, er zijn zelfs al twee klanten...... Ik zou zeggen.........kom eens een bakkie halen!
Nou...............hier zou ik best een borreltje of wijntje willen drinken!!
 
   
Naar boven